Nova(K) Jugoslavija

Svi u napad!

Trenutak je! Istorijski!
Sad, više nego ikad prije – Jugoslavija ima pravu, ako ne i posljednju šansu!

Ovakve šanse se ne dešavaju često, pa tako ovu krizu između Melbourne-a i Beograda treba iskoristiti maksimalno. A kako šansu, tako i krizu!

Beograd danas treba čvrsto i jasno da odgovori, ne diplomatski nego baš suprotno tradiciji – vojnom silom, tako da Melbourne-u uši otpadnu. Vojska je svakako već izvela tenkove i napunila rezervoare!

Mnogi možda zaboravljaju, ali sa Noletom je u Melbourne-u i Goran Ivanišević, on dapače nije u onoj samici kao Nole, ali tu je iza rešetaka tog najvećeg zatvora na kugli zemaljskoj. Realno je očekivati da tako i Zagreb digne svoje tenkove i zajedno sa Beogradom silovito krenu na taj Melbourne. Dogovoreno je da se nađu ove subote u Somboru, jer je to pijačni dan pa tako agenti tajne Australijske službe a i oni sateliti odozgo, neće primjetiti preveliko prisustvo ljudstva i mašinerije.

Kolona kreće na daleki put poslije ponoći u onom najcrnjem mraku, gdje će ih sa suzama radosnicama ispraćati mlade Somborke naslanjajući se na Jokićev mural, isti onaj na kojem je neko tokom dana dodao grafit “jel neko za pucanje?”.

Dok naši heroji oslobodioci, dođu od Sombora do Kuala Lumpura za nekih 245 dana, (da kažemo da je prosječna brzina M84 tenka nekih 55km/h), tu će se u koloni roditi nova prijateljstva, nova kumstva, ma i nove ljubavi garant. E tu je ta šansa za Jugoslaviju!

Do trenutka njihovog ukrcavanja na crnogorski nosač aviona i tenkova parkiran odmah tu pored Malezije u slučaju novog rata između Titograda i Japana, ove dvije (svjetske a naše), tenkovske sile će već ukrstiti zastave i pod nekom novom zajedničkom zastavom i pjesmama krenuti ka luci Adelaide, u kojoj će ih sa cvjećem dočekati predstavnici SAO oblasti Dandenong iz Viktorije i HAO Oblasti Fremantle iz Westen Australije.

Sabajle na Adelaidskoj luci...
kroz gustu maglu pacifičkog okeana, našu vojsku opija miris toplog bureka iz Nedžadove pekare koji će djeca, sa sve jogurtom, hirom iznositi i davati ovim njihovim novim idolima, novim mornarima u ovim strašnim mašinama. “Šesta Lička ej šesta Lička i sedma Krajiška” orilo se lukom čitav dan. Moral vojske je na maksimumu! Urrraaaaa

Nekolicini kapetana udariće šećer u glavu od one Nedžadove baklave pa će u planove o napadu na Melbourne, naknadno ubaciti i eventualno ostajanje na ovim prostorima duže vrijeme, osiguravajući određeni dio teritorije za tu novu pobjedničku vojsku odnosno strateški isturena odjeljenja Fabrikama “Rade Končar“, “Zastava” i “Rudi Čajevac” u sakrivenoj pustinji kod Alice Springs-a.
Ta teritorija će u svjetke knjige ući pod kodnim imenom Dayton 3.

Nakon nekolika dana došlo je vrijeme za desant na Melbourne. O tome ne bih mogao mnogo da vam kažem jer je sve još uvijek pod strogom Državnom Tajnom. Ono što treba da znate je da su i Novak i Goran oslobođeni i zdravi, da vojska nije imala nijednog jedinog gubitka i da se zajedno vraćaju kući! Nije bilo nikakvog pljačkanja grada niti zločina. Par silovanja se jeste desilo, ali su žrtve bili naši vojnici koji su lokalnim damama bili tako egzotični da odgovor “NE” jednostavno nije bio moguć. Vojska je dakle odradila sve po PSu.

Australian Open je za kaznu i pod pritiskom Brisela pristao na kompromis da se ovaj grand slam mora preseliti iz Melbourne, iznoseći samo jedan zahtjev a to je da logo i marketing ostanu isti, jer će se tako uspjeti održati prodaja i promet suvenira, pa će se tako ovaj prestižni turnir od sad odigravati u Aranđelovcu.
Arandjelovac OPEN odnosno novi AO.

elem… Osvježeni komandosi i tenkisti, osokoljeni ovim uspjehom negdje oko Uzbekistansko-Tadjikistanske granice iz sveg grla su zapjevali:

tamo daleko, daleko od mora… o junačka zemljo miiiila“, jedva čekajući da vide svoje porodice i najrođenije, kojima će reći kakvog su se zla usput nagledali i koliko je sad više nego ikad bitno da se narodi ujedine i zaokruže teritoriju koju će ovaj put čuvati i braniti kao zjenicu oka svog.

Inžinjer Slovenac ih je preko motorole, mudro slušao i savjetovao da ipak sačekaju da se vrate i odspavaju, pa da sutradan hladne glave ponovo razmisle o toj novoj, odnosno staroj ideji. Nišanđija Makedonac mu je rekao da ne jede govna opet.

i tako…
Ostaje da vidimo da li će se ova šansa do kraja iskoristiti… ali ono što je potvrđeno je da će put/cesta od Sombora do Kuala Lumpura od Februara 2023. godine nositi ime Bratstva između Novaka i Gorana i Jedinstva dvije svjetske tenkovske sile koje su oslobodile Melbourne.
U Somboru se imena ulica neće mjenjati ali je pored Jokićevog murala docrtan mural na kojem su Nole i Goran uz poruku “imal’ ko jači faken“.

Šansa je tu – sad samo treba zabiti gol!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s